Wyspa pełna kłów pazurów i magii!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 … 24 25 26
Wątek zamknięty
- Fakt, oboje będziemy najlepszymi rodzicami pod słońcem pod warunkiem że uda nam się wyspać - przyznałam mu i z cichym westchnieniem przekrecilam się z torsu Riddicka na moją poduszkę i popatrzyłam w sufit. - [ Pozwól swoim rodzicim, Ethelu, przespać ciągiem przynajmniej sześć godzin, a będziemy na każdą twoją zachciankę... Huh,to chyba słabe przekupstwo, bo i tak i siak jesteśmy na jego zawołanie - zauważyłam, przekręcając się na bok tak, by móc patrzeć na męża. - On jest teraz naszym Alfą - rzuciłam żarcikiem.
Zaśmiałem się kręcąc głową.
- Raczej nie Alfą, ale na pewno najważniejszą istotą w życiu - poprawiłem moją żonę, choć wiedziałem co miała na myśli. Ethel był teraz naszym niepodważalnym dowódcą jeśli chodzi o podnoszenie się z łóżka. Westchnąłem ciężko, przyciągając do siebie żonę.
- Sześć godzin? Nie wiem czy to zadziała, ale możemy zawsze spróbować... Kto wie, może Ethelowi się dziś dobrze śpi - mruknąłem pod nosem.
Uśmiechnęłam się rozbawiona.
- Pewnie to niewykonalne - szepnęłam, ziewając i układając się wygodnie. - Ale nikt nam nie zabroni maruzc o spaniu, pewnie każdy młody rodzic marzy dokładnie o tym samym co my. - Zasmialam się pod nosem, przymykając powieki. - Kochanie...? - Ridd mruknął cicho. - Ale gdy Ethel podrośnie troszkę to zrobimy sobie i tak jeszcze jedno dziecko? - upewniłam się. W sumie jeszcze nie zdążyłam porządnie odpocząć po pierwszym, ale... W mojej głowie, chyba nie tylko mojej, po tym domu biegało więcej niż jedna para małych nóżek, czy tam czterech lap, oh, byłam ciupek zestresowana wychowywaniem małego wilka...
Uśmiechnąłem się szczerze i skinąłem głową, również zsuwając się na poduszki.
- Nie wyobrażam sobie innej opcji kochanie - przyznałem szczerze, zagryzając wargę. - Szczerze mówiąc? Nawet teraz gdy ledwo dosypiamy, gdy tylko widzę te bystre oczka Ethelwolfa... Od razu myślę sobie, że chciałbym jeszcze jedno... - przyznałem cicho. - Masz rację, najrozsądniej będzie gdybyśmy zajęli się takim przedsięwzięciem za jakiś czas, ale... - pocałowałem Prim lekko w czoło i przymknąłem powieki. - Nie możemy pozwolić by malec dorastał sam... Mam w swoim sercu tak wiele miejsca, że mógłbym pomieścić całą watahę, a tak, przeleje wszystko w miłość do ciebie i swoich młodych - szepnąłem cicho.
Przygryzam uśmiechnięta wargę.
- Dobrze że się zgadzamy w temacie rodzeństwa naszego synka... - szepnęłam. - Wiesz co? Myślałam sobie o tym ostatnio... Że tak bardzo chcemy by Ethelwolf nie był sam. Bo... Hm, oboje wychowaliśmy się w kochajactch rodzinach ale... Ty miałeś późno rodzeństwo, a ja nie miałam. I w sumie oboje byliśmy w jakimś sensie jedynakami... Poza tym, Ethel by nas znienawidził gdybyśmy przelewali nasza miłość tylko na niego - podsumowałam już żartobliwie.
- Oh tak, zdecydowanie miałby nas dość gdybyś skupiali się jedynie na nim - zaśmiałem się cicho. - Poza tym widzę po bliźniakach, że posiadanie rodzeństwa to piękna sprawa no i... Będzie żył poza watahą. Dobrze będzie gdy nie będzie sam... - uśmiechnąłem się lekko. - Będą razem chodzić do szkółki w lesie, zatroszczą się o siebie i będą bronić... - rozmarzyłem się już zupełnie. - Ale to za jakiś czas... Póki co musisz jeszcze odpocząć, a potem powinniśmy skupić się na malcu, potem trochę na sobie... A na koniec zaplanować twoją drugą ciąże - podsumowałem. - A teraz... Chyba czas na sen, moja kochana... Każda minuta jest cenna.
- Oj tam... I tak obudzi nas za dwie godziny, wstaniesz zamiast mnie, ululasz go, a potem obudzi nas znów po godzinie i i tak będę musiała wstać żeby go nakarmić - mruknelam rozbawiona,wtulajac się w poduszkę z cichym westchnieniem. - To niekończąca się i powtarzająca wciąż historia. Możemy marzyć o spaniu ale nie ma na to szans. Gdyby jego nie było w domu ale w życiu go nikomu nie oddam choć y na jedną noc - zastrzegłam. - Przynajmniej na razie... Moja perełka... -Usmiechnelam się do samej siebie.
Uśmiechnąłem się pod nosem i otuliłem moją żonę z miłością i pocałowałem ją w głowę, rozluźniając całe ciało.
- Nasza perełka... - szepnąłem. - Nasz mały szczeniaczek, Ethelwolf - dodałem niemal bezgłośnie, na co Prim już tylko mruknęła. Musieliśmy spać, musieliśmy wypocząć przed pierwszą pobudką małego wilczka, któremu na razie nie w myśl było spanie. Ale jeszcze będzie spał, musi się rozwijać i rosnąć, gdy nauczy się przemieniać będzie długo i twardo spać w wilczej postaci. Mój piękny wilczek o mądrych, niebieskich oczach jakie dziedziczyli po moim ojcu wszyscy samcy... to był dobry znak, na pewno dobry.
Całe moje małżeństwo, moje życie i moja rodzina była dobra i szczęśliwa, pełna... Po wielu burzliwych latach, w końcu... Ja i Primrose mogliśmy żyć szczęśliwie w naszej rozwijającej się rodzinie. I wiedziałem doskonale, że cokolwiek nie stanie nam na przeszkodzie - sprostamy temu.
Strony: Poprzednia 1 … 24 25 26
Wątek zamknięty