Atlantis

Wyspa pełna kłów pazurów i magii!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#201 2019-08-27 00:13:30

Arabella Bakken
Słodka jak miód, pociągająca jak zakazany owoc
Liczba postów: 201
Wzrost: 175 cm
Rasa: Czarodziej
Kolor oczu: Piwne
Urodziny: 11 październik
AndroidOpera 49.2.2361.134358

Odp: Czarodziej i wampir pragną serca czarodziejki

Uśmiechnęłam się promiennie, kiwając głową. Jeszcze przez chwilę nic nie mówiłam, skupiając się bardziej na drzewach niż na rozmowę. Gdy poczułam, że gałęzie już nie stawiają oporu, odetchnęłam z ulgą.
- Nie chciałam się z nimi siłować - wyjaśniłam pospiesznie. - Czekam, aż zgodzą się na moją ingerencję. Teraz prawie same się tak układają - dodałam, bo nadal musiałam nieco ich pilnować, jednak nie wymagało to ode mnie tak dużego skupienia. Odchrząknęłam. - Różnica pomiędzy czarodizejami, a wilkami i wampirami jest taka, że my możemy wybrać magię którą chcemy... Posiadać. Nawet jeśli mamy preferencje do jednak rzeczy, to i tak możemy panować coś zupełnie innego. Nic nas nie ogranicza w tym wypadku. Ty, oraz inne wampiry, macie tylko jedna zdolność, na którą nie jesteście w stanie wpłynąć. Możecie dbać jedynie o siłę i o nic więcej. Tak samo jak wilki... Przemiana to jedyna rzecz jaką jest możliwa, jeśli dbają o wilczą postać, to się z nią związują, jednak jeśli ją ignorują, to przestaje mieć dla nich tak ogromne znaczenie. Dla czarodzieja magia będzie zawsze obecna, czuć ja w palcach u rąk i stóp, delikatne mrowienie, już teraz tego nie czuje, ale... Wiem że było, gdy byłam dzieckiem - wyjaśniłam i zaśmiałam się.

To na magi opiera się ten świat. Natura jest magiczna,
istoty są magiczne. Tylko ludzie trochę odstają od normy.
•••
Dzień wolny należy spędzać... Wolno.

a40448aa3d78c.jpg

#202 2019-08-27 00:31:37

Jasper Locay
Pan od nauki kochania
Liczba postów: 405
Wzrost: 1,87 cm
Rasa: Wampir
Kolor oczu: Szare
WindowsChrome 76.0.3809.100

Uśmiechnąłem się szczerze, o podobało mi się to jak o tym mówiła, było śliczne. Te słowa, to jak o tym myślała, jak bardzo kochała to co jest w jej żyłach. Tą naturę, oraz swoją naturę.
Przekręciłem się na brzuch z pleców i ująłem jej dłoń, by pocałować jej palce, jeden po drugim. Uśmiechnąłem się lekko, czy poczułem jak czarodziejka zadrżała.
- Teraz też czujesz mrowienie w palcach? Może to co jest między nami to jakaś odmiana magi...? - zauważyłem miękko.

Nie jestem tym kim chciałbym być, jestem kimś kim mógłbym być, chciałbym być kimś innym kim nie jestem

a3bc51e8ef2d4.png

#203 2019-08-27 00:38:29

Arabella Bakken

Samialam się trochę drżąco, spoglądając to na moją dłoń w ujęciu jego dłoni. Nasza skóra zupełnie się od siebie różniła. Moja oliwkowa cera, dodatkowo opalona, bardzo kontrastowała z jego mlecznym odcieniem skóry i brakiem opalenizny. Ale miałam wrażenie że mimo wszystko dłonie pasowały do siebie idealnie. Jakby dwa puzzelki... Tak?
- M-moze - szepnęłam, uśmiechając się nieśmiało. - Może jest magia. Magia jest we wszystkim... Więc... Wi-wiec pewnie jest też tutaj - wydusilam z siebie trochę zaskoczona jego nagłym osmieleniem. Jeszcze przed chwilą po prostu razmawialismy, a on tak nalge... Zmienia temat. Choć może nie... To w sumie powiązane temat. Nie, nie, on się tylko wygłupia. Zagaduje? Flirtuje! K rany , tak, to jest to! On ze mną flirtuje, a dodatkowo całuje mnie po dłoni i naprawdę wytwarza w moim ciele drzenie, pobudzając mnie nie tylko do intensywnego myślenia, choć to przede wszystkim.

•••

a40448aa3d78c.jpg

#204 2019-08-27 08:22:20

Jasper Locay
Pan od nauki kochania
AndroidChrome 76.0.3809.111

Uśmiechnąłem leciutko i puściłem jej dłoń, po prostu przyglądając się jej łagodnie. Potem jednak wróciłem do leżenia na plecach i relaksie. Zamknięte oczy, dzień, siedzenie obok czarodziejki w swoich naturalnym otoczeniu. Byłem słaby, znacznie osłabiony.
- Wybacz tą zuchwałość, to był leciutki flirt - przyznałem się. - Wracając do tematu... Myślisz, że ludzie żyjący na Atlantis od kilku pokoleń mogli już przesiaknąć magią? Coś w nich takiego jest? - zastanowiłem się na głos.

Nie jestem tym kim chciałbym być, jestem kimś kim mógłbym być, chciałbym być kimś innym kim nie jestem

a3bc51e8ef2d4.png

#205 2019-08-27 09:40:49

Arabella Bakken

Zacisnęłam usta i Pokręciłam głową przecząco.
- Mysle, że nie. Wyspa by nie podarowała swojej magii istotom które przyszły Abi zaburzyć jej harmonię - mruknęłam speszona. : ludzie wykradają dary wyspy, nie umieją z tego korzystać, ani tego w pełni docenić. Nie rozumieją tego cudu, jaki mają pod nosem. - Wzięłam głęboki oddech, aby się uspokoić. - To niesamowicie smutne... A ty? Co sądzisz? - zapytałam zaciekawiona, przyglądając się twarzy wampira.
Miałam wrażenie że pobladł trochę, dlatego nałożyłam na niego jeszcze raz zaklęcie chroniące przed słońcem.

•••

a40448aa3d78c.jpg

#206 2019-08-27 09:53:38

Jasper Locay
Pan od nauki kochania

- Też nie lubię myśli, że tu są, że się panoszą jak na swoim i tak nas ograniczają... Są puści, nie mają w sobie ani krzty magii - pokiem z wolna głowa, nadal mając zamknięte oczy. - Ale można by ich wypełniç magią - uznałem. - Tuż po wojnie, kiedy mój gatunek prawie wyginął przez czystki miast, powstały badania, które wyraźnie wskazywały na to, że jad, który używają wampiry oraz nasza krew, są w stanie... stworzyć nowego wampira. Będzie on słabszy, jednak będzie to pełnepełnej krwi, nowonarodzony wampir - wyjaśniłem. - Jednak ludzie zabronili badań nad tym, a Rada Wampirów została zmuszona do zakazania prób tworzenia nowych wampirów... Teraz nadal jesteśmy na skraju wymarcia, przez co... czasem zastanawiam się nad tymi badaniami - przyznałem. - Wyobraź sobie, ludziE którzy nas mordowali, przemienieni w istotny, których nienawidzą...

a3bc51e8ef2d4.png

#207 2019-08-27 10:37:44

Arabella Bakken

Zadrzalaam przerazona.
- Wybacz, ale ta wizja jest straszna. Przykro mi, że wasz gatunek wymiera. Ale... - Zacisnęłam żeby bardzo mocno, na chwilę milcząc. - Uważam, że to złe ingerować w taki sposób, kolejne zakłócenie harmonii. - Pokręciłam przecząco głową. - Nie, tak nie wolno. Na szczęście żyjecie zdecydowanie dłużej niż pozostałe istoty, dzięki temu wasz gatunek ma większe szanse na ponowny rozwój. Choć już w granicach. Wszyscy jesteśmy ograniczeni - wymamrotałam. - Mój przyjaciel niezwykle interesował się w dzieciństwie Wielkimi Kapłanami. Zapewne słyszałeś o nich, skoro uczyłeś się historii. Jeden taki czarodziej, był tak silny jak dziesięciu takich z Whitville, albo 30 takich ze szklanych miast. Wielcy Kapłani byli potężni. Ale ludzie ich wymordowali, albo wywieźli z wyspy... Kto wie co potwornego im zrobili. - Zadrżałam ponownie. Miałam wrażenie że las wokół nas pociemniałe i stał się bardzo mroczny, pomimo tego, że był środek dnia. Przelknelam gule w gardle. - Sęk w tym... - wydusilam z siebie ledwo, bo emocje opanowały całe moje ciało. - Że nie dość, że ludzie pozbawili nas takich magów, to dodatkowo wprowadzili zakaz zagłębiania się w tamtą wiedzę
Dasz wiarę? Zakazali nam nauk? - Zamruglalam kilkakrotnie. - W wielkiej wojnie straciliśmy tak wiele. Wszyscy. Nie do pomyślenia, Jasper. Okropne...

•••

a40448aa3d78c.jpg

#208 2019-08-27 10:57:42

Jasper Locay
Pan od nauki kochania

- I dlatego czasem myślę... Jestem historykiem, z punktu widzenia historii to było by bez celowe skoro raz już przegraliśmy z kretesem, ale czysto teoretycznie może właśnie przemiana ludzi w wampirów w jakiś sposób zwróciłaby zalążek harmoni...? Powrót do starych praktyk, wilki które wyszłyby z lasow... Byloby piekne. Ale ta wizja jest tak cudowna ze aż nieprawdopodobna...

a3bc51e8ef2d4.png

#209 2019-08-27 12:19:44

Arabella Bakken

- Ludzie nie pozwoliłby na to, by ich rasa zanikła. Oni lubią władze, lubią widzieć jak się pod nimi kajamy. To ich rząd sprawuje największą władze... Niby mamy w nim przedstawicieli, ale tak naprawdę nie ma to dla nich znaczenia - mruknęłam, kręcąc głową. - Wprowadzili tu tyle dziwnych zasad. Tyle zakazów i nakazów. Zniszczyli wyślę i istoty tu żyjące. Całe środowiska. - Westchnęłam. - Jestem zarodziejka z krwi i kości, pacyfistką ale... Gdyby nadała się okazja, popierała bym tych, którzy chcą przepędzić stąd ludzi. Każdy powinien żyć u siebie. Nikt im do domu z butami nie wchodził. Nie przeszkazalosmy nikomu... - wymamrotałam zasmucona, grzebiąc palcem w ziemi.

•••

a40448aa3d78c.jpg

#210 2019-08-27 12:31:32

Jasper Locay
Pan od nauki kochania

- Atlantis nigdy nie należało do nikogo, w dawnych czasach wszystkie rasy zachowywały równowagę, wszystko toczyło się na naszych ziemiach i nikt nie był zachłanny... - pokręciłem jednak głową, urywając. - Nie, starczy już. Mój ojciec jest politykiem i czasem udziela mi się jego gadka - wyjaśniłem i otworzyłem oczy, unosząc się do pozycji siedzącej. - A nie warto w taki piękny dzień mówić o tak ponurych czasach i rzeczach.

a3bc51e8ef2d4.png

#211 2019-08-27 12:36:05

Arabella Bakken

Uśmiechnęłam się słabo.
- Tak... Masz rację. Chyba nie warto. Ale dobrze mówisz - przytaknęłam mu, kiwając głową. - Mimo wszystko Atlantis to przepiękna wyspa j mimo upływu lat wciąż tajemnicza i zapierająca dech w piersi. - Uśmiechnęłam się promiennie. Poprawiłam znów zaklęcie, przyglądając się wampirowi badawczo. - Nie kręci ci się w głowie - mruknęłam automatycznie wyciągając dłoń by dotknąć jego czoła z troską. Zaraz jednak odsunęłam dłoń zawstydzona. - Zbladłeś... - wyjaśniłam pośpiesznie.

•••

a40448aa3d78c.jpg

#212 2019-08-27 13:36:25

Jasper Locay
Pan od nauki kochania

- Nie przeszkadzał mi twój dotyk - zamruczałem rozbawiony. - Poza tym i tak jestem blady, to chyba niebo ściemniało - dodałem. - Nie mniej dziekuje za twoją troskę, serce mi rośnie na widok tego jak się o mnie martwisz - przyznałem zaraz, ze szczerym uśmiechem. - Całkiem dobrze znoszę słońce i nie czuję się źle, szczególnie przy tobie. Czuję że cały czas wzmagasz zaklęcie, to bardzo miłe...

a3bc51e8ef2d4.png

#213 2019-08-27 13:41:35

Arabella Bakken

- To trochę egoistyczne, ale czułabym się źle sama ze sobą, gdybyś się rozchorował przez spotkanie ze mną. To by było bardzo głupie. - Skrzywiłam się nadmiernie. - A to że się martwię... Mhmm, zależy mi trochę na tobie. Chcę cię poznać lepiej. Bardziej... A gdy mi na kimś zależy to staram się o tą osobę troszczyć. - Uśmiechnęłam się do Jaspera, muskając palcami jego palce u dłoni - Chcę ci zapewnić ochronę - mruknęłam rozbawiona. - W tych stronach tak jasna skóra to rzadkość, czarodzieje dużo siedzą na zewnątrz, na słońcu. Jesteśmy trochę jak kwiaty, jeśli nie złapiemy choć troszkę słońca w ciągu dnia, nie jesteśmy w stanie prawidłowo funkcjonować.

•••

a40448aa3d78c.jpg

#214 2019-08-27 16:34:14

Jasper Locay
Pan od nauki kochania

- Cóż, tam skąd pochodzę, na ziemiach wampirów, nie bez przyczyny jest dużo deszczowych i pochmurnych dni, dlatego nie przywykłem aż tak do słońca, jak moja rasa z tych stron - wyzałem. - Choć wiem, że to możliwe, by wampirom słońce nie przeszkadzało... Poza tym nie rozchoruje się - zauważyłem. - To będzie raczej jak... przegrzanie. Ewentualnie lekkie oparzenia. Ale gdy tylko się schłodze, posiedzę chwilę w cieniu, to od razu będzie lepiej - wyjaśniłem, a potem uśmiechnąłem się szeroko. - Poza tym, nawet nie wiesz jak cieszę się na twoje słowa... że ci na mnie zależy... - zacisnąłem usta, ale uznałem to za kolejne niegroźne odsłonięcie się. - ... raczej nikomu prócz mojemu ojcu na mnie dotychczas nie zależało - mruknąlem pod nosem, ze smutnym rozbawieniem. - przynajmniej na dłużej. mówiłem że wampiry preferują... krótkie relacje.

a3bc51e8ef2d4.png

#215 2019-08-27 19:50:20

Arabella Bakken

Poczerwienialam lekko. On też takie preferował? Byłam wyjątkiem od normy, czy jednak starał się znaleźć kogoś... Na dłużej? Chciałabym tego? Mieć go... Na dłużej?
- Tak... Mówiłeś. To trochę bez sensu. Na przykład my... Zazwyczaj wiążemy się w pary raz. Nie jest to zasada. Ale żądło kiedy jesteśmy bardzo odważni, a już wyszczególnia i do naszych sympatii - mruknęłam, odgarniając włosy z ramienia na plecy. Jakoś ciężko mi było o tym mówić. Może dlatego że mówiłaś to bezpośrednio do własnej sympatii i czułaś się mega zażenowana tym faktem? No nie miałam pojęcia dlaczego. - Hmmmm...

•••

a40448aa3d78c.jpg

#216 2019-08-27 23:02:44

Jasper Locay
Pan od nauki kochania

- U nas działa to zazwyczaj inaczej. Wiele wampirów boi się odpowiedzialności, boi się czegoś takiego ja związek. Dusi się i w końcu ucieka. Więc... utrzymanie przy sobie jakiejś wampirzycy graniczy z cudem, a właściwie czymś niewykonalnym - wzruszyłem lekko ramionami. - Staram się zawsze utrzymywać kontakt z moimi byłymi, ale one... One chyba nie chcą - westchnąłem. - Wspominałem już, że jestem dziwnym wampirem. Tata zawsze mówił, że mam to po matce, i że będzie mi przez to ciężko, ale na pewno poznam kiedyś smak prawdziwego szczęścia - przywołałem jego słowa, jedne z nielicznych o mamie, zupełnie bez zastanowienia, jakbym myślał na głos i o tym zapomniał.

a3bc51e8ef2d4.png

#217 2019-08-27 23:22:31

Arabella Bakken

Uśmiechnęłam się delikatnie.
- Jak dla mnie, jesteś całkiem normalny. Właściwie to nie ma w tonie nic dziwnego. Raczej niezwykłego i... - zagryzłam wargę. Nie ekacytuj się tak ara, oddychaj. - Może to po prostu z innymi wampirami jest coś nie tak, a z tobą wszystko jak najbardziej okej? - zasugerowałam, uśmiechając się do Jaspera szeroko. - A jaka jest twoja mama? Wiesz, że pierwszy raz o niej wspominasz...? - zauważyłam trochę niepewnie. Potem poczułam się głupio. Nie powinnam na nim niczego wymuszać,a to zdecydowanie było wymuszenie. - Wybacz. Nie musisz mówić. Rozumiem, że z tatą po prostu spędzasz dużo czasu. Mówi być mądrym wampirem - stwoerdziłam. - I ma bardzo mądrego syna - dodałam nie mogąc się powstrzymać.

•••

a40448aa3d78c.jpg

#218 2019-08-28 07:37:51

Jasper Locay
Pan od nauki kochania

- Mama zmarła niedługo po moich narodzinach. Ojciec nie chce mi powiedzieć na jej temat zbyt wiele - mruknąłem, a potem machnąłem ręką. - To tylko nasza taka cicha kłótnia. Wiem, że ją kochał najmocniej na świecie i wiem, że przed całkowitym załamaniem trzymam go tylko ja. Ale jest silny i sprytny, da sobie radę - uznałem. - Ale nie wiem o niej dużo skwitowałem dość niechętnie. - Nie mówmy o tym. Wypytujesz się o moją rodzinę, a twoja jest na pewno ciekawsza. Masz rodzeństwo...?

a3bc51e8ef2d4.png

#219 2019-08-28 07:49:02

Arabella Bakken

Pokręciłam przecząco głową.
- Nie mam, jestem jedynaczką. Ale nigdy jakoś tego nie czułam. Od pieluchy znam Shama, to ten mój przyjaciel. Mhm... Widziałeś nas na rynku, pierwszego dnia gdy rozmawialismy - wyjaśniłam wampirowi. - Właściwie to jesteśmy jak rodzeństwo od zawsze. Nawet nasi rodzice tak twierdzą. Bo albo ja przesiadywałem u niego całe dnie, albo on u mnie. - wzruszyłam ramionami. - Ale mogę ci powiedzieć o moich rodzicach! - oznajmiłam ochoczo, bo miał rację. Ja o swojej rodzinie prawie nie wspominałam. - Mi ci już chyba, że mója rodzina jest dobrze znana przez właścicieli biblioteki? - mruknęłam, biorąc głęboki oddech. - Więc można powiedzieć, że ja odIedzic,glam trochę zajęcie po tacie, on też lubował się w starych językach i godzinami studiował stare księgi czarodziejow. Za to mama zajmuje się ogrodem. Głównie ziołami niezbędnymi do eliksirów, które potrzebują sprawnej ręki i dobrego oka, a przede wszystkim wiele uwagi i poświęcenia. Ona jest... Taką typowa, stereotypową czarodziejką. Cicha, nieśmiała, potulna. Mój tata w sumie tez, ale jest bardziej otwarty. Kocham ich oboje, wiele mnie nauczyli.

•••

a40448aa3d78c.jpg

#220 2019-08-28 16:56:51

Jasper Locay
Pan od nauki kochania

- Rozumiem rozumiem - przytaknąłem, powoli kiwając głową. - Zresztą zauważyłem, że dużo tutejszych czarodziei jest po prostu... bardzo prości. Nie mówię tego w zły sposób, to tylko... Jesteście bardzo mili, wszyscy, nawet w kawiarni... A wiesz, nie lubię spojrzeń takich... niechętnych, zniesmaczonych... - skrzywiłem się jeszcze bardziej. - Przerażonych. Kiedyś chciałem porozmawiać z jedną panią na ulicy, a ona zaczęła krzyczeć i uciekać. To był człowiek, co prawda w przeważnie ludzkim miasteczku, oni są bardzo uprzedzeni, ale... To nie jest fajne - westchnąłem.

a3bc51e8ef2d4.png

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum