Wyspa pełna kłów pazurów i magii!
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Ale czujesz się już dobrze? Ninja nadal słabo? Chciałabym pochodzić... Moze oboje spróbujemy wstać. Okej? Wstanę z tobą - szepnęłam, wzdychając ciężko i powoli się podciągając do góry na jednym łokciu. - No chyba że ty leżysz, to ja też chcę leżeć z tobą. - Zaśmiałam się.
Bohater nie jest odważniejszy od zwykłego człowieka, ale jest odważny pięć minut dłużej."
Znów się zaśmiałem, co było rekordem mojego dobrego humoru od bardzo dawna.
- Musimy wstać - powiedziałem uparcie. - Nie można tak leniuchować, mam dużo pracy... A ty powinnaś wypoczywać i oswajać się z myślą, że zaraz wychodzisz - uśmiechnąłem się dumny z Astorii - No wiesz, spakować się, trochę się ogarnąć - zaproponowałem z westchnieniem, z wolna się unosząc.
- Ja jestem już bardzo oswojona z tą myślą. Oswajam się z nią odkąd tu trafiłam - powedziałam rozbawiona, siadając prosto na łóżku i spoglądając na Wolfgrima. - Nie mam za dużo rzeczy. Pochodzę sobie po lecznicy i rozruszał nogi. W ogóle całą się rozluszam. - Wzięłam głęboki oddech i rozciągnęła się.
Bohater nie jest odważniejszy od zwykłego człowieka, ale jest odważny pięć minut dłużej."
- To też dobry pomysł - przytaknąłem i popatrzyłem na nią ciepło, zabierając już rękę. Trąciłem jej ramie swoim ramieniem, trochę zaczepnie, prawie jak w wilczej postaci.
- Pomyśl, gdzie chciałabyś się przejść kiedy będziemy spacerować, gdy już wyjdziesz - zaproponowałem zadowolony z jej szczęścia.
- Mam dużo pomysłów na różne spacery. Mówiłam ci już, że dużo chodziłam przed wypadkiem - mruknęłam, uśmiechając się już słabiej. - Nie przemęczaj się za bardzo, Grim - poprosiłam, obserwując jak wstaje i się prostuje.
Czasy czas na usta pchało mi się "kochanie" ale...
- Dobrze, dobrze Astoria - westchnąłem, a gdy wszystkie kości wskoczyły mi na odpowiednie miejsce, odwróciłem się jeszcze do niej i lekko dotknąłem jej twarzy. - Nie martw się o mnie, to ja tu jestem od martwienia. Kochana - uśmiechnąłem się sennie, jakbym śnił na jawie, a potem odwróciłem się do drzwi i zdecydowanym krokiem ruszyłem do drzwi.
- Już zapuściłaś tu korzonki, jak się z tym czujesz? - spytał rozbawiony brat, biorąc na ramię moja torbę.
- Boskie uczucie. Odcinam wszystko jak leci i tu nie wracam - parsknęłam rozbawiona, powoli wychodząc z pokoju. Musieliśmy podejść do recepcji po wypis.
- Twoje serce ma zmianę? - zapytał, rozglądając się na boki.
Pokiwałam z wolna głową, też się rozglądając.
- Tak, chyba tak. Ale mówiłam mu ze mnie odbierzesz, więc... Może jest zajęty? - mruknęłam pod nosem.
Hardlik wzruszył ramionami. Potem jednak Zmarszczyłam brwi i postawił moja torbę pod ścianą.
- Poczekaj tu, ja wezmę wypis - mruknął z uśmiechem.
- Co? Przecież wiesz że nie lubię czekać... - Złapałam torbę jednak zaraz zobaczyłam Grima, który szedł w naszą stronę. - Okej, kumam, leć- przytaknęłam mu, wzdychając.
Zdążyłem tylko pomagać bratu Astorii, którego widywałem co jakiś czas gdy wpadał tu do niej, nim podszedłem do wilczycy.
- Jak się czujesz? Wolna? - zaśmiałem się cicho, ale obserwując jej rozjaśnioną twarz z zadowoleniem. - Mam nadzieję, że szybko tu nie wrócisz, chyba, że zechcesz mnie odwiedzić - dodałem.
- Też nie chce szybko tu wracać - zapewnilam go rozbawiona. - Na pewno spieszyć mi się nie będzie do lecznicy. Ale do ciebie zawsze będę miała ochotę biec - szepnęłam, opierając się dłońmi o jego pierś, tylko po to, by mieć pretekst aby być bliżej. Przyciąganie jak zwykle dawało mocno o sobie znać. - Jestem już prawie wolną i niezależną wilczycą - dodałam radośnie.
- Zawsze byłaś niezależna, w dodatku silna - zaśmiałem się, a jej dotyk, sprawiał tylko dodatkowo, że się uśmiechałem. - Nikt nie umiał się tobie postawić, a dopiero przy mnie zrobiłaś się potulniejsza i bardziej zgodna - zauważyłem, głaszczą ją po dłoni. - W niektórych miłość budzi potwora, w tobie jednak budzi małego, pluszowego misia - parsknąłem cicho i dość niepewnie pocałowałem ją w czoło. - Bez urazy. To same komplementy.
- No nie wiem, czy nazywanie wojowniczki pluszowym misiem to nie jest obraza - powedziałam z udawanym oburzeniem. - Dam ci za to jeszcze popalić. Nie zapomnę. Nie myśl sobie, że dam ci fory, doktorze Hartwell - dodałam ze śmiechem.
Zerknęłam za siebie, brat chyba już kończył załatwiać wszystko.
- Będę się już zmywać stąd. Wpadniesz do mnie jutro? - spytałam. - Było by cudownie.
- Pojutrze - odparłem. - Jutro jestem tu na cały dzień. Poza tym powinnaś się przywitać z rodziną, i skupić się przez chwilę na nich - dodałem z łagodnym uśmiechem. - Nie ucieknę ci, nie martw się. Przyjdę do ciebie pojutrze, zrobimy kilka ćwiczeń rehabilitacyjnych, a potem wybierzemy się na spacer - wyjaśniłem z uśmiechem.
Westchnęłam cicho.
- Nie mogę się przemieniać jak jestem sama, ale jak ktoś będzie ze mną to będę mogła? - spytałam. - Chciałabym już jutro się zmienić. Odreagować wczorajsza noc - wyjaśniłam, znów zerkając za siebie. Brat już czekał. - potrzeba wam w lecznicy więcej lekarzy - bąknęłam jeszcze pod nosem, wywracając oczami
Zaśmiałem się cicho.
- Tak, lepiej by przemienił się ktoś z tobą. Poproś brata albo coś w tym stylu, to nie muszę być ja - wyjaśniłem spokojnie, a potem wzruszyłem lekko ramionami. - Wilki są wojownikami z natury. Lekarze to raczej rzadkość, więc cieszmy się, że i tak mamy ich całkiem sporo - zauważyłem miękko.
- Nadwyżka wojowników i deficyt lekarzy. Ale już wiem, że lekarze to też całkiem nieźle wojownicy. Walczysz o dobre samopoczucie pacjentów. - Zaśmiałam się. - A przede wszystkim o ich dobre życie - dodałam już poważniej. Pogładziłam go po twarzy. - Też jesteś wojownikiem, trochę innym, ale naprawdę wspaniałym. Do zobaczenia, Grim - szepnęłam, łapiąc torbę i ruszając do brata, który machnął dłonią do mojego serca a potem obijał mnie ramieniem i razem ruszyliśmy do wyjścia.
Odmachałem im obojgu i z westchnieniem wróciłem do swoich zajęć. - Będzie mi jej brakować - westchnęła Evelynn, na co aż się cofnąłem do wilczycy, która zajmowała się innym wypisem.
- Ty? Myślałem, że miałaś dość Astorii - parsknąłem, na co pielęgniarką wzruszyła ramionami.
- Uszczęśliwiała cię. Teraz będziemy musieli się mierzyć z mrukiem-Grimem - wytknęła mi, a ja nawet nie mogłem zaprzeczyć.
- Dzień dobry, Astoria jest w domu? - zapytałem gdy drzwi do jej domu otworzył mi blond dwunastolatek o mądrym i poważnym spojrzeniu. Tak jak się umówiliśmy, dzień po wyjściu jej ze szpitala zapukałem do drzwi domu wilczycy, na rehabilitację rzecz jasna.
- Ria!!!!!!! - wydarł się Tim na całe gardło jak to miał w zwyczaju. - DO CIEBIE - dodał. - Chyba jest jeśli nie wyszła oknem - mruknął odwracając się i natykając na mnie.
- Jesteś przezabawny - mruknęłam do brata. - Idź już może pobiegać. Chyba się umowiles. - Uniosłam brew, patrząc na chłopaka z góry.
- Nooooo! Tak! Biegnę - oznajmił i wyminął zwinnie Grima w drzwiach i wybiegł z domu.
- To był Tom. Inaczej krzykacz, ma mocna przepone - podsumowałam rozbawiona. - Wejdź. Chcesz się czegoś napić?
- Hm, nie chyba podziękuję, dopiero jadłem śniadanie - wyjaśniłem z uśmiechem, wchodząc do środka i próbując znaleźć wzrokiem Tima, który gdzieś uciekł. - Mam się jeszcze kogoś spodziewać w domu? Pamiętam, że masz całkiem sporo rodzeństwa.
- Jack jest na zajęciach, a siostra siedzi na górze w swoim pokoju. Bracia mieszkają już zeeswoimi sercami - wyjaśniłam. - Oh, a rodzice są w pracy. Susan jest raczej wycofana, więc nie będzie zaglądać na dół dopóki nie wyjdziemy. Nie lubi obcych. Powoli się osfaja, akceptuję a potem następuje faza "lubię cię albo nie lubię". - Zaśmiałam się. - Ale jest niegroźna. - Złapałam Grima za dłoń. - To gile miejsca potrzebujemy? Możemy w sumie wyjść na ogród, albo pójść do mnie bo tam jest sporo miejsca. - Wzruszyłam ramionami. - Sama potrzebuje go dużo do ćwiczeń. Rozumiesz.
- Rozumiem, potrzebujemy tylko nieco wygodnego miejsca do położenia się, ale trawa będzie w sam raz - uśmiechnąłem się lekko, rozglądając po domu. - No dobrze, skoro nikt nie przeszkadza, to chodź na ogród. Wyjaśnię ci kilka ćwiczeń, głównie rozciągających i wzmacniających, by odbudować mięśnie wokół zniszczonej kości, a potem przejdziemy się na spacer. To naturalnie też część rehabilitacji - mrugnąłem na koniec do Astry.