Wyspa pełna kłów pazurów i magii!
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Hmmm, zakładki - odparłem po chwili namysłu. - Zastanawiam się, co czytałem ostatnim razem, gdy bylem w domu - dodałem rozbawiony. - I kompletnie nie pamiętam. Sprawdzam wszystkie opcje... Chodzi mi o tą od ciebie. Poza tym, mam wrażenie, że nie dokończyłem też tej ksiazki. - Zaśmiałem się, sięgając po kolejną. Znów pudło, eh.
Drażni cię moja odmienność, bo masz świadomość swojej przeciętności.
Uśmiechnęłam się lekko, kręcąc głową i wstając z fotela porzuciłam dokumenty gdzieś na bok. Podeszłam do Siriusa i zaszłam do regału o drugiej strony, wskazując na wyższą półkę, do której sama nie dosięgałam
- Tam. Robiłam porządki i chyba chodzi ci o tą książkę - wskazałam. - Układałam je alfabetycznie i wylądowała na górze... Wybacz, nie powinnam jej przekładać - dodałam ze skruchą.
Będzie czekał w domu. Będzie w domu. W domu.
Jak kwiat, który całe życie kwitnąc na pustyni poznał smak wody i ją stracił.
https://i.pinimg.com/originals/89/f4/8b … 59ce7f.gif
- Mhm, bardzo się nudzilaś. Zrobiłaś mnóstwo porządków, gdy mnie nie było - zauważyłem rozabeiony, sięgając po książkę. Otworzyłem ją i przejrzałem karki, znajdując pod koniec książki zakładkę. - Chyba nigdy nie widziałem domu w takim perfekcyjnym porządku - dodałem z uśmiechem, zamykając książkę i zaciskając na niej palce.
- Jak już słusznie zauważyłeś, miałam dużo wolnego czasu i się nudziłam - parsknęłam. - Musiałam coś robić inaczej bym oszalała... - pokręciłam głową, przesuwając wzrokiem po grzbietach książek. - Rozumiesz... Byłam sama w wielkiej rezydencji, odepchnięta przez swoją nację, przez dawnych znajomych... Nie miałam wielu atrakcji do wyboru - podsumowałam już ciszej.
Zagryzłem policzki od środka, pochylając nieco głowę z wyrzutem sumienia.
: Wybacz to... Trochę moja wina - zauważyłem smutno. - Przeze mnie byłaś sama i przez to że wyjechałem - podsumowałem, rozluźniając zaciśnięte palce na książce. Zawiesiłem ramiona. - Ale już jestem.
- Sama ci proponowałam ten wyjazd - zauważyłam. - Zachęcałam cię do podjęcia egzaminów, już wtedy gdy wyjechałeś by złożyć kandydaturę i przejść test i rozmowę klasyfikacyjną... Wiedziałam już wtedy, że będziesz się tam uczyć, że wyjedziesz - przypomniałam. - Byłeś niesamowicie podekscytowany miastem magii, oraz wszystkim co tam widziałeś, mówiłeś jak najęty o swoim wydziale, o jego profesorach... Kim bym była, gdybym cię nie wspierała w tym wyjeździe? - parsknęłam. - Nie winię cię ani trochę. Nie mniej... - położyłam lekko rękę na jego ramieniu. - Cieszę się, że jesteś...
- Jestem i nie mam zamiaru się ruszać. Ale nie będziesz miała mi tego za źle, jestem tego pewien - szepnąłem, z lekka już zmęczony taka bliskością. Bo niby blisko, niby się dotykamy, niby nie odchodzimy nigdzie daleko, a wcaiz jesteśmy zbyt daleko. Wciąż zbyt odlegli od siebie, zbyt dużo przestrzeni między nami.... Mezzace, bardzo męczące. - Za moment wymyślę gdzie mógłbym pracować. Czy mógłbym się jeszcze czegoś douczyć. - Wzruszyłem lekko ramionami. - Nie zostawię cię już więcej na tak długo - dodałem, wolną ręką dotykając delikatnie jej twarzy.
Tylko się za bardzo nie podniecaj Zathura XD DELIKATNIE to kluczowe słowo
Uśmiechnęłam się szczerze, kiwając głową i wtulając się w jego dłoń.
- Na to liczę, Siri - uznałam. - Jeśli potrzebowałbyś pracy gdzieś na mieście to spróbuję popytać. Ja zaczęłam hobbistycznie wracać do prawa - dodałam, zerkając na dokumenty. Zaraz jednak wróciłam wzrokiem do mężczyzny z uśmiechem. - Jesteś naprawdę cudowną i niesamowitą istotą, wiesz Sirius? - powiedziałam po nosem.
- Chyba większość tych cech zawdzięczam właśnie tobie - przypomniałem z uśmiechem, w końcu odsuwając niepewnie dłoń. - Nie musisz mi o tym przypominać. - Pokrecilem głową i uniosłem książkę. - Chyba pójdę na ogród ją dokończyć. - Potrzebowałem chwili samotności, bo zaraz coś we mnie pęknie. - Co do pracy to jeszcze się nie spieszymy,chciałbym zrobić to sam - wyjaśniłem.
Pokiwałam głową.
- Będę w gabinecie. Muszę popracować nad jedną rzeczą, a potem zrobić rozliczenia - dodałam. - Przyjdź, jeśli będziesz chciał coś zjeść przed rankiem - uznałam z łagodnym uśmiechem.
Dlaczego odchodzi? Dlaczego zabrał rękę? Może jednak kłamał i tak naprawdę przydzi się mnie...?
- Dam znać - odpadłem, uśmiechając się do niej ciepło i wyszedłem z biblioteki.
Zathura też zachowywała się już zupełnie inaczej niż przed wyjazdem, a teraz jeszcze coś się zmieniło. Mhm, zmieniło i to chyba się wciąż zmieniało na coraz lepsze. Byliśmy bliżej. I chyba oboje chcieliśmy być jeszcze bliżej... To nie jej wampirza natura przez nią przemawiała, prawda? Gdyby chodziło tylko o to, to na pewno nie wyżywała by się na mnie. Na pewno.
Zapaliłem na tarasie świeczki i zgasiłem wszystkie światła. Płomienie przyjemnie tańczyły, rzucając dookoła rozkołysanie cienie. Noc była chłodna jak zwykle, ale ciepły sweter i dłuższe materiałowe spodnie. Wróciłem do domu, około pierwszej i zastałem Thurę w jej biurze.
- Hej, może mała przerwa na coś do zjedzenia? Ciasto i herbata? - zapytałem. - Powiem ci że na tarasie jest bardzo klimatycznie o tej godzinie - powiedziałem rozbawiony, opierając się ramieniem o framugę drzwi.
Uniosłam głowę znad dokumentów i kodeksu praw. Skomplikowane było oscylowane między prawami ludzi kontynentu oraz naszych, istot z Atlantydy.
- Nie musisz mnie namawiać - uznałam, chowając kosmyk włosów za ucho. - Już idę. Potem skończę to opracowywać - westchnęłam, wstając od biurka.
- Chwila przerwy zawsze dużo daje podczas ciężkiej pracy, czy nauki. Wszystko zaczyna powoli wskakiwać na swoje miejsce samo i jak się wraca do tego to ma się "świeże" spojrzenie na sprawę - mruknąłem, przepuszczając wampirzycę w drzwiach. Ruszyliśmy oboje do kuchni. - A ogólnie to jak ci idzie? Chyba całkiem nieźle... - zauważyłem, nie widząc na jej twarzy nadmiernego napięcia.
- Oh raczej ciężko. Mój klient jest debilem - wywróciłam oczami. - Na razie opracowuje sprawę i szukam odpowiednich praw by się powoływać... To skomplikowane. Ale lubię to - wzruszyłam lekko ramionami. - Prócz zysków z papierów wartościowych Rin, kiedy się tobą opiekowałam nie robiłam nic innego... Miło wrócić do swojego zawodu, tym bardziej, że lubiłam w tym siedzieć - wyjaśniłam. - Jednak wychowywanie ciebie lubiłam znacznie bardziej...
Zachichotałem.
- Byłem niezwykle zajmujący. Zapewnie ciężko by było robić i jedno i drugie. Nie dał bym ci pracować, gdybyś próbowała się odgrodzić ode mnie - stwierdziłem z pewnością. - Dzielenie się tobą z jakimikolwiek innymi zajęciami było udręką od zawsze. Choć teraz mniej, jako duży chlowprc bardziej to rozumiem - zapewnilem, zatrzymując się w kuchni.
- Nie mniej uwielbiałam zajmować się tobą - zapewniłam szczerze z rozmarzonym uśmiechem. - Bardzo długo miałeś tylko mnie, a ja tylko ciebie. Nie było mowy na odgradzanie się - pokiwałam głową. - Ale to dobrze, że duży chłopiec jest taki mądry i wyrozumiały! - uznałam i musiałam wspiąć się na palce by potargać mu włosy tak jak to zawsze robiłam. Co prawda robiłam to gdy sięgałam do tej czupryny.
Parsknąłem śmiechem na jej gest i złapałem ją za nadgarstek, gdy odsuwała dłoń, patrząc na jej twarz uważne.
- Teraz to ja mógłbym psuć fryzurę tobie - zauważyłem, zerkając na jej dłoń. Potarłem po niej kciukiem i z cichym westchnieniem puściłem. - Więc może nie ryzykuj, bo kiedyś się odegram - dodałem, przelotnie i nieznacznie przeciągając po jej policzku. - No dobrze, na co masz ochotę, Thura?
Przez chwilę myślałam nad jego słowami i zachowaniem. Jeszcze jakiś czas temu pragnęłam by mnie kochał, masturbowałam się do tej myśli... Ale jego czułość i taki smutek jakim na mnie patrzył...
- Może blok czekoladowy? - zaproponowałam. - Potrzebuje czekolady, ostatnio pilam za dużo krwi z niskim poziomem magnezu - oświadczyłam, choć był to bardziej żart niż fakt. Siri znał żarty wampirów. Sama mu je tłumaczyłam... Wychowałam go na wampira. Na idealnego mężczyznę dla siebie.
Zaśmiałem się rozbawiony żartem i pokiwałem głową.
- Dobrze, to ja mam przygotuje słodkości,a ty możesz się przejść już na taras. Może narazić na siebie jeszcze jakiś sweter. Koc leży na krześle, gdybyś potrzebowała - powiedziałem spokojnie. - Dobrze? Zajmie mi to chwilkę.
Pokiwałam głową z uśmiechem.
- Jasne. Czy mógłbyś mi... - Siri pokiwał głową nim skończyłam prosić o dolanie kilku kropelek krwi do napoju. Uśmiechnęłam się lekko, cofając więc z kuchni i idąc na taras. Zagryzłam wargę gdy ciepło rozlało się znów po mnie, na myśl, że Siri... Tylko Sirius sprawia, że czuję się tak ważna i kochana. Tylko on zachowuje się tak jak powinien każdy szanujący się mezczyzna... A przynajmniej jak uważam że powinien się zachowywać. Stworzyłam idealnego mężczyznę. Idealnego dla siebie...
Okryłam się kocem siadajac na swoim miejscu. Faktycznie było klimatycznie. Z tymi świecami, miłym widokiem za oknem... Niemal romantycznie.