Wyspa pełna kłów pazurów i magii!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Zaśmiałam się, ujmując jego twarz w dłonie.
- Chcesz być dobry w inny sposób? Zdajesz sobie sprawę jaką ja jestem nakręcona na ciebie - szepnęłam, poruszając instynktownie biodrami i ocierając się o jego krocze. - No ale niech ci będzie. Może być jakieś dobre wino. Białe, mam ochotę na białe - mruknęłam wybrednie, zadzierając nos do góry. - Przyniosę nam coś szybko z kuchni... Poczekasz tu momencik...?
Jasne, trzeźwe spojrzenie potrafi przebić mroki codzienności...
- Nie - opałem z uśmiechem. - Idę z tobą - dodałem. - Nie proszę cię, byś mi przyniosła, chcę iść z tobą i je sobie nalać - wyartykułowałem to dokładniej. - Chodź, jak już się napijemy, pójdziemy do łóżka i dziś będę delikatniejszy, lecz równie intensywny - zaproponowałem i ujmując jej rękę ruszyłem do drzwi wyjściowych.
Trochę mnie to zaskoczyło, więc za im ruszyłam i przetrawiłam jego słowa,Cai pociągnął mnie do wyjścia. Złapałam się jego ramienia i popatrzyłam na niego pytająco.
- Cóż,cieszę się w takim razie - odezwalam się w końcu zadowolona. - Kim jesteś i co zrobiłeś z wielkim i dumnym wampirem którego poznałam kilka tygodni temu? - parsknęłam ironicznym śmiechem.
- Wysłałem go na wakacje - oświadczyłem z dumą. - Choć jeszcze nie wiem jak zareaguję na jego powrót, skoro mam taki dobry humor już po dwóch dniach - dodałem. - Nigdy tu nie przyjeżdżałem, zazwyczaj unikałem tego miejsca, obawiając się nudy. Ale z tobą się nie nudzę i nie chcę się nudzić. Rozumiesz? - uśmiechnąłem się lekko.
Wywróciłam oczami już z lekko zirytowana tym ciągłym dopytywanie mi i udzielaniem odpowiedzi na pytania.
- Ważne że się teraz nie nudzisz i już. Tu jest naprawdę super. Przynajmniej dla mnie. Nigdy tu nie byłam - zauważyłam, kierując się w stronę dużej kuchni. - Jest zabawnie i miło - mruknęłam pod nosem. - Wypijemy wino, przejdziemy się jeszcze. A potem położymy do łóżka.
- Nie wiem, czy położymy to dobre stwierdzenie, ale na pewno do łóżka trafimy - parsknąłem, głaszcząc Mandy po dłoni.
zeszliśmy do kuchni, na szczęście nikogo w niej nie było, więc bez problemu znaleźliśmy alkohol i kieliszki. Od razu rozlaliśmy sobie po trochu do kieliszków, a potem ruszyliśmy z powrotem na górę, z kieliszkami oraz butelką w zapasie.
- Hm? Nadal chętna...?
- Na ciebie? Słuchaj, od dłuższego czasu mam ochotę tylko na ciebie, więc to jest naprawdę głupie pytanie - parsknęłam i upiłam trochę wina. - Zadajesz ich potwornie dużo. To obrzydliwe męczące. Przynajmniej dla mnie. Ciągle odpytywanie. Po co? Po prostu to sprawdź - mruknelam, wywracając oczami. - Bywasz zbyt opanowany. Nawet gdy jesteś już w emocjach, to i tak strasznie powściągliwym- wytykałam mu kolejno.
- Zazwyczaj nie mam w zwyczaju robić coś, bez wcześniejszego zapytania. Nie rzuciłbym się na ciebie bez pytania, bez twojej wiedzy, nie chcę cię macać... Jestem powściągliwy, to fakt - westchnąłem. - Postaram się zadawać mniej pytań. Ale zawsze... Hm... To nie jest historia na ten moment - uznałem. - Też mam na ciebie ochotę, dużą. A szczególnie wzrasta, gdy mi mówisz, jak bardzo mnie pragniesz - dodałem z lubieżnym uśmiechem.
Uśmiechnęłam się szeroko do wampira, popijając białe wino.
- No dobrze, to opowiesz mi innym razem - odparłam rozbawiona, kiwając głową. - Chcesz być w pełni pewien, że możesz mnie dotykać, choć tak naprawdę mógłbyś to robić nawet gdybym nie chciała... Kręci mnie to jeszcze bardziej - podsumowałam rozbawiona. - Pytasz dlatego, że podpisaliśmy taką a nie inną umowę, czy dlatego, że serio nie chciałbyś spotkać się z moim obrzydzeniem...?
- To drugie - przyznałem zgodnie z prawdą. - Umowa jest warta tyle ile papier toaletowy, dla mnie liczysz się ty - dodałem. - Więc... Kiedy czegoś nie robię, tylko cię pytam nim to zrobię, to znaczy, że nie chce narazić się na twoje obrzydzenie. To wszystko - wzruszyłem ramionami. - Ale w porządku. Jeśli chcesz tego i ci się to podoba... Postaram się do tego dostosować - uznałem.
Zatrzymałam się, ciągnąć Mordecaia za rękę i zmuszając go aby się zatrzymał. Choć było oczywiste, że mógłby mnie pociągnąć dalej. Ale nie chciał tego robić. Nie chciał mnie zmuszać.
- Słyszysz sam siebie? - zapytałam, przykucając i stawiając kieliszek na podłodze. Przysunęłam się blisko niego, obejmując znów w dłonie jego twarz. Delikatnie przeciągnęłam po niej palcami. Uśmiech pojawiał się i znikał na mojej twarzy. - Dla mnie liczysz się ty - szepnęłam cichutko, delikatnie, ale z mocą. To były dobitne słowa, których nie można było zignorować. Znów się uśmiechnęłam. - Ciągle na ciebie narzekam, a ty już wszystko pojąłeś. Szybciej niż się spodziewałam. Może nawet lepiej niż ja...
Zmarszczyłem lekko brwi, sięgaąc odruchowo do jej talii.
- To jest takie ważne? - zapytałem cicho. - Nie wiem, Mandy. Sądziłem, że to tylko podstawy naszej relacji. Że jeszcze powinienem bardziej się starać, pomyśleć więcej, rozgryźć to... A ty mi mówisz, że już pojąłem.... Nie - pocałowałem ją lekko, zaciskając palce na kieliszku, za plecami Mandy. - Jeszcze nie pojąłem. To, że liczysz się tylko ty to podstawa. Jeszcze masz prawo na mnie narzekać - parsknąłem i trąciłem jej nos swoim nosem. - A teraz chodź. Mam dobry humor, chcę cię całować - dodałem.
Popatrzyłam mu przez chwilę w oczy z uśmiechem.
- Też chcę cię całować. Wszędzie - szepnęłam i nie odrywając wzroku od jego twarzy sięgnęłam po omacku po kieliszek. Wyprostowałam się. - Chcę żeby moje usta dotknęły każdego twojego fragmentu skóry i chcę żeby twoje usta zrobiły to samo z moim ciałem - ciągnęłam cicho, gdy Cai pociągnął mnie do przodu.
Pokiwałem głową, uważnie słuchając jej słów. Bo były dla mnie bardzo ważne. Starałem się jak mogłem wynosić z nich naukę, cały czas dowiadywać się czegoś o Mandy. Trochę bałem się teraz jak bardzo zmieniliśmy się od początku naszej historii, ale nie na tyle by powstrzymywać tych zmian.
- To dobrze... też mam na to ochotę - przyznałem, otwierając przed Mandy drzwi, a potem zamykając je za nami, na klucz.
Dopiłam wino z kieliszka i odstawiłam je na bok, zrzucając po drodze buty.
- Chcę żebyś reagował na mój dotyk zniecierpliwionym drżeniem - szeptałam dalej, sięgając do zapięcia sukienki na plecach. - Żebyś nie mógł normalnie myśleć, gdy nasze ciała choćby się muskały... - ciągnęłam tym samym tajemniczym głosem, zsuwając z siebie czarne ubranie. Odsunęłam sukienkę na bok, zostając w czarnej bieliźnie i czarnych pończochach. Nie spuszczałam z oczu Mordecaia. - Chcę być twoim lekarstwem na to szaleństwo - dodałam, przechylając głowę na bok i sięgając do swoich włosów, aby przeczesać je palcami.
Popatrzyłem na nią chwilę na wampirzycę, która wyglądała lepiej niż pięknie. Tylko Mandy potrafiła we mnie to wzbudzić.
- Ty już powodujesz u mnie drżenie - przyznałem szczerze, choć nie zbliżałem się, rozpinałem guziki koszuli, oraz zsunąłem pas ze spodni. Rozpiąłem guzik spodni, które zsunęły się po nogach. Zostając w samych bokserkach, podszedłem do Mandy.
- A może powiesz co ja powoduje u ciebie? Gdy widzisz mnie, podnieconego, na twój widok...? - zapytałem z ciekawością.
Uniosłam ramiona do góry i obróciłam się wokół własnej osi, aby mógł mi się dokładnie przyjrzeć, a gdy stanęłam przodem do niego, to Cai stał już na przeciwko mnie, kilka centymetrów dalej. I mimo, że też był już w bieliźnie, to wciąż patrzyłam mu w oczy.
- Co czuję? Dużo rzeczy... - zaśmiałam się. Zagryzłam wargę, zastanawiając się jak to najprościej ująć. - Po prostu gdy cię widzę od razu wiem, że mogę być sobą, mogę się śmiać, a ty nie będziesz mnie uciszał, mogę mówić, a ty nie będziesz wchodził mi w słowo, mogę tańczyć, a ty nie będziesz się z tego nabijał... - wyszeptałam. - A gdy jesteś podniecony, to wiem, że działam na ciebie tak jak powinnam - dodałam rozbawiona, już z mniejszą powagą.
- Jeśli chcesz tańczyć, to obiecuję dołączyć - poprawiłem ją czule, podchodząc jeszcze bliżej, wyciągając dłoń do jej policzka. Uśmiechnąłem się ciepło, czując jak między nami przelatają iskry, ciepłe prądy niemal elektryczne.
- Jestem szczerze zauroczony twoim wyglądem, prawdopodobnie też podniecony - uznałem szczerze. - Czy możemy już przejść do części, w której się całujemy?
Zmarszczyłam lekko brwi, patrząc na niego z udawanym oburzeniem.
- Nie! - odparłam rozbawiona, opadając na łóżko i patrząc na niego z dołu. Wypięłam pierś, opierając się jedną dłonią. Odrzuciłam włosy na plecy i przeciągnęłam dłonią od szyi, przez obojczyki i piersi aż do brzucha. - No dobrze, możesz mnie już całować - powiedziałam w końcu, patrząc na niego ze złośliwym uśmiechem, ale tak naprawdę bardzo wyczekując jego bliskości.
Pochyliłem się, przysiadając na łóżku i wsuwając się głębiej z Mandy. Pocałowałem ją czule w usta. Długo i namiętnie. Jej usta były cudowne, nie umiałem się nimi nie zachwycać. A potem całowałem ją po całej twarzy, jej szyję, jej obojczyki, ramiona... Wszystko.
- Pamiętasz, jak mówiłem, że musiałabyś pysznie smakować? - powiedziałem. - Mhm, na pewno miałabyś najpyszniejszą krew... - uznałem z westchnieniem, wtulając się w jej szyję.